Eerst doen, dan denken

Geef je creativiteit een turbostart! In dit tweedaagse creatieve lab voor je groep, bevrijd je de kunstenaar in jezelf. Doorbreek innerlijke blokkades, leer nieuwe technieken en groei als kunstenaar. Jullie leren de principes van creatief ontwerp.

Kunst gaat niet om een zo ‘mooi’ mogelijk ‘resultaat’. Integendeel. ‘Volmaakt’ willen zijn, is de perfecte manier om verlamd te raken. Wij gaan de vrijheid nemen om dingen uit te proberen en te kijken wat werkt, en waarom. Door eerst te maken, dan te veranderen, te verknippen of vervormen en delen vervolgens op de één – of andere! – manier weer in te passen in een nieuwe, verrassende creatie.

Tijdens de workshop leren jullie werken met verschillende technieken: zoals gelatine printing, sjablonen, stempelen. Jullie gaan experimenteren met mixed-media. Met de natuur als inspiratiebron creëer jullie collages van gelaagd papier, stof en verf.

De workshop bestaat uit drie fases:

Constructie en mark-making– Met de natuur als muze creëren we onze eigen patronen en dessins. We beginnen met mark-making als onderdeel van design. We gaan vlug en verwoed experimenteren. We combineren speelse activiteiten met zorgvuldig getimede oefeningen.

Deconstructie – Het werk dat we zelf hebben gecreëerd, wordt nu de basis: Met knippen en scheuren en werken in lagen en speelse oefeningen breek je door je angst voor ontwerpen heen. Met behulp van design train je jezelf om variaties en verschillende mogelijkheden te leren zien, terwijl je tegelijkertijd de voortgang van het creatieve werk vastlegt.

Reconstructie – We creëren opnieuw verscheidene (collage) composities in verschillende formaten, met de inzichten die je in de vorige fase hebt opgedaan. Je kunt nu doelbewuster ontwerpen. Je begint te zien wanneer je méér met minder doet. Aan het einde van de tweede dag heb je een eigen Art Journal / werkboek en verscheidene mixed-media collages.