Deconstructed Screen Printing

Op dit moment ben ik volop bezig met de voorbereiding van de workshop Deconstructed Screen Printing met Diane Franklin. Een aantal lezers kent haar vast wel – Diane is gerenommeerd textielkunstenaar. Dit moet je weten over Diane:
1. Diane is een autoriteit op het gebied van bepaalde verftechnieken (lees haar boek Dyeing Alchemy!),
2.Diane is een geweldige docent, en
3. Vorig jaar heeft Diane bij DIY twee geweldige workshops gegeven. En dit jaar komt ze ook!

Diane heeft tijdens haar vorige bezoek een heel positief beeld van de cursisten gekregen (de liefde was wederzijds…). Ik hoor nog steeds van haar: De Nederlanders zijn zo gefocust, en ze willen zo graag leren! Dat is leuk om te horen natuurlijk. Misschien is de aandachtsboog in Amerika is iets korter?

Diane Franklin komt: dat betekent voor mij werk aan de winkel. Deze workshop vraagt nogal veel voorbereiding: ik moet precies weten wat Diane nodig heeft om goed les te kunnen geven, de specifieke materialen moeten in voldoende hoeveelheid aanwezig zijn, de geschreven instructie op orde. We skypen en mailen dus regelmatig. Deze week heb ik  net de juiste Procion-verf al besteld. Weet ik zeker dat het op tijd in huis is.

Om je een indruk te geven heb ik wat foto’s geplaatst van de workshops van vorig jaar. Het blijft fascinerend om het proces te volgen – van de voorbereiding tot het zeefdrukken tot de (drogende) print.

Het zeefdrukraam staat gereed….

 

 Er worden steeds meerdere afdrukken gemaakt, die er steeds weer anders uitzien.

 

Dit is een voorbeeld van één print uit de serie.

 

Hier zie je verscheidene afdrukken van twee andere prints op doek.
Detailfoto gelaagde print.

 

Er wordt lekker in het groot gewerkt – en uitgewisseld.

Omdat een gelaagd werk méér tijd kost dan een workshop-weekend, spraken we af dat alle cursisten na één maand een foto van hun afgemaakte werkstuk naar elkaar en naar Diane zouden mailen. Want het is wel zo leuk om af te spreken dat je het eindresultaat met elkaar deelt. Zo’n afspraak werkt extra motiverend.  Deelnemer Pamela schreef in haar begeleidende mail: ‘I very much enjoyed this process and learned a lot from taking this workshop. I look forward to seeing what the rest of you have made!’ En het wás ook heel erg leuk om na een maand te zien waar iedereen zoal was uitgekomen en te horen hoe ze het was ervaren.

Inge Neumann.

Ik kan het niet laten om hierboven ook zo’n ‘eindprodukt’ te laten zien van deelnemer Inge Neumann. ZIj schreef: ‘[Your] tip of using felt is a real nice one! I made it on felt and it is hanging on velcro at my wall. I wanted to make a mark on it: a track of a car tire – and I used a real car tire. I really like the result. It was fun making this quilt. ‘Thank you for all your great tips.’

Ik heb zin in Diane’s nieuwe workshop! En als je jezelf een gelaagd cadeau wilt (laten) geven, dan is dit de gelegenheid: Op donderdag 5 en vrijdag 6 april 2018 gaan we van start met Deconstructed Screen Printing.

Hartelijke groet,

Ginni

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.