Jeetje, wat heb ik het lekker druk

English translation is below

Ik doe de Batik opleiding met Rita Trefois – twee dagen per maand les en huiswerk. Het is soms lastig om mijn andere werk te parkeren en aan de slag te gaan met was. Maar ik heb het er voor over. Zelden heb ik zo veel, zo snel geleerd. En ik heb mijzelf opdracht gegeven om elke maand een batik-werkstuk te maken voor mijn Sea Life-serie, die ik wil laten zien op Textielfestival Weerribben (14 – 16 Juni 2019).

Het thema van dit jaar is ‘Vreemde vogels’ – en die kun je onder water ook volop vinden…  (Foto 1 – Sea Life series, detail)

Textielfestival Weerribben is een tweejaarlijks evenement op verschillende locaties rondom Oldenmarkt (Overijsel). Ga op je tocht vooral bij ook langs bij dorpshuis ‘De Slinger’ in Ossenzijl, want daar exposeren De Concullega’s (Marjan van Holte, Josien Eulderink, Diane Warmels en ikzelf). De Concullega’s is een groep kunstenaars die eens in de de twee maanden bij elkaar komen om exposities voor te bereiden en plannen voor de toekomst te maken. Het is ontzettend leuk om samen te werken en doelen te hebben. Doe je mee? We willen de groep binnenkort uitbreiden. (foto 2 – WTF logo)

Het wordt wel pendelen straks in juni, want de tweedejaars DIY Textile Art studenten exposeren ook op Textielfestival Weerribben, op een andere locatie: de Drukkerij in Oldemarkt. Het thema van deze groep is: Uitvliegers. Deze zwerm talenten spreidt haar vleugels en verlaat het DIY-nest. Geweldig om te zien hoe de studenten zich hebben ontwikkeld. De lesdagen zijn achter de rug, nu gaan we de presentatie voorbereiden, vrijwilligers organiseren en natuurlijk alle vrienden en familie uitnodigen.Jij bent ook van harte welkom! (foto 3 – Uitvliegers flyer )

Zoals ik al vertelde, het thema van het Textielfestival Weerribben is: Vreemde Vogels. En alsof er al niet genoeg te doen is, hebben de Concullega’s elkaar uitgedaagd om samen een totempaal van grote vogels te creëren. Ieder maakt een vogel. Ik kan niet wachten om ze straks als één totempaal te zien. Van mijn pelikaan wordt ik nu al vrolijk en hij is nog niet eens af. (foto 4 – van pelikaan in wording )

En over vrolijk worden gesproken: ik heb me ingeschreven voor een hoelahoep-cursus! De afgelopen winter ben ik een paar kilo aangekomen en die moeten er weer vanaf. Ik doe dat dus door onder oppeppende muziek mijn heupen en armen te zwaaien. Momenteel moet ik de hoepel voortdurend van de vloer oprapen. Maar als ik hem wat langer op mijn heupen weet te houden, maak ik er een filmpje van en dan kom ik officieel uit de kast als Hoelahoeper.

Ik hoop je te zien op het Weerribben Textielfestival. Fijne lente allemaal!

English translation

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*